Bouwen en groen

Geactualiseerd 30 september 2019

Bouwlocaties en groenstructuur

INHOUDSOPGAVE RUBRIEK

____________________________________________________________
Rapport Climate Proof Cities (oktober 2014): tijdens een hittegolf kan de stad een hitte-eiland worden met een temperatuur die tot circa 7 graden Celsius hoger is dan de omgeving. Hoe meer asfalt en bebouwing des te groter wordt het verschil. Bij elke 10 % toename van de bebouwing stijgt de temperatuur aan de grond met 1,4 graden Celsius. Bij meer groen geldt het omgekeerde. Bij een toekomst met meer hittegolven is de aanleg van meer groen een efficiënte maatregel om in een stedelijke omgeving oververhitting te voorkomen.
_____________________________________________________________

1 BOUWLOCATIES GEMEENTE ZEIST

Op onderstaande plattegrond zijn de diverse bouwplannen in Zeist aangegeven. Opvallend zijn de forse ingrepen in Den Dolder, Huis ter Heide en Kerckebosch.
Voor het meest recente overzicht in de gemeente zie 
www.nieuwbouw-zeist.nl. Voor de indicatieve planning van de woningbouw zie het
 overzicht 2014, het overzicht 2015, het overzicht 2016 en het overzicht 2017 en overzicht 2018  Ook is het overzicht uitgesplitst naar jaar per categorie sociale huur, sociale koop, vrije huur en vrije koop. Bijgaand ook de collegebrief over de woningbouwplanning Zeist mei 2018 inclusief de versnellingsopgave.
Daaruit blijkt dat netto het verwachte aantal woningen in Zeist nog steeds toeneemt. Tot en met 2021 zou het gaan om bijna 1.700 extra woningen, dat is gemiddeld 243 extra per jaar. Zeist heeft volgens onderzoek echter voldoende aan circa 80 woningen per jaar. De gemeente zet dus toch in op een rol als groeikern, terwijl de inwoners dat in meerderheid niet wensen. Als referentie het overzicht van de verkochte en te koop staande woningen in Zeist (zomer 2013)

terug naar top

2 GROENE EN  RODE CONTOUREN

terug naar top

3 KAART ECOLOGISCHE HOOFDSTRUCTUUR (EHS)

terug naar top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *